Nytt i höst, hyr din favorithäst på söndagar

Du har ansvar för hästen varje söndag, vilket innebär att du sköter om den genom att du visiterar, mockar, strör och packar hästens lunch, kvällsmat och frukost. Ridning max en timma mellan kl 10:00-13:00. Alltså allt som alla hästägare tar ansvar varje dag, året om 😊 PS, du får inte låna ut hästen till annan ryttare utan ridskolechefens medgivande

Du kommer så småningom att få möjlighet att delta i mindre tävlingar i vårt närområde, men detta kräver bl a både ryttar- och hästlicens, samt att du har Grönt kort, vilket vi gärna berättar mer om vid en träff längre fram.

Vid 2 tillfällen per termin (ht+vt)skall du delta i en träning för vår ridskolechef samt delta vid ett stallmöte varje termin. Vi inleder höstens termin med stallmöte för att gå igenom praktiska saker, åtgärd vid skada på hästen osv

I ansvaret ingår även stallpass som tilldelas 1-2 personer varje söndag, vilket innebär att det varannan eller var fjärde gång blir det frukostfordring, och varannan gång söndag lunchfordring. Viktigt att det är minst en vuxen person med vid stallpassen och vid all hästhantering plus vid ridning/tävling.

Morgonpasset innebär

  • Frukostfordring 07:00
  • Utsläpp kl 08:00 av alla lektionshästar, glöm inte att lägga på täcken och ev boots, luvor mm  
  • Påfyllnad av vatten i karen, kan ibland behöva rengöras innan du fyller på
  • Sopning av stallgången, kolla så att sadelkammaren är låst

Lunchpasset innebär

  • Lunchfordring 13:00 samt koll på att det finns vatten i hagarna.
  • Kontrollera så att alla hästarna har fått sin skötsel
  • Kika till hästarna så det inte har hänt något i hagen, samt att deras täcken sitter rätt
  • Lägg in kvällsmaten i boxarna
  • Kolla så att sadelkammaren är låst

Kunskapskrav: Ryttaren måste kunna rida sin häst i alla gångarter utan ledare. Vid tveksamheter är det ridskolechefen som fattar beslut om hon anser att du har vad som krävs för att få hyra häst av oss.

Medlemskrav: du som hyr måste lösa medlemskap i klubben

Avgift: 1 000 kr i månaden, faktureras via Hippocrates, betalas i förskott

Tillgängliga hästar nu är Bobby, Sigge, Belle, Raven, Zenith, Freddy, Joker, Lucca och Hotshot
Vid stort intresse kan vi antingen lotta eller så delar ni upp er med varannan vecka.
Vuxen ansvarig anmäler intresse och anger tre hästönskemål, där första namnet är önskemål nr 1, därefter nr och 3, samt ryttare via mail till ridskolan@nark.se Hästar tilldelas allteftersom intresseanmälan kommer in. Vi kan även tillämpa entillfällesuthyrning i mån av tillgång.